martes, 18 de marzo de 2014

Ideafoster, un proyecto de apoyo a los emprendedores entre México y Catalunya

Publica el Economista Digital un artículo sobre la nueva empresa del joven emprendedor catalán Pau García Milà, cofundador d'EyeOs, y llamada Ideafoster, un proyecto que quiere apoyar a emprendedores que quieran situarse en el mercado con una idea tecnológica. Por ello van a abrir sus bases en Barcelona, Madrid y México. 
"Volem solucionar els quatre principals problemes que sorgeixen quan una persona vol fer real una idea tecnològica". Aquesta és la base d'Ideafoster, el nou negoci que impulsa un dels emprenedors per excel·lència a Catalunya, Pau Garcia-Milà, cofundador d'EyeOs . El jove empresari forma part de l'equip que treballa des de fa un any per llançar al mercat la companyia. Entre ells es troben Maxi Masucci, Javi Latorre i Roberto Aranda, professionals amb una dilatada experiència tant a l'àmbit de les noves tecnologies com en la gestió empresarial.
De l'assessoria a la 'materialització' d'idees Aquesta assessoria especialitzada obre portes de forma simultània a Barcelona, Madrid i Mèxic. Garcia-Milà insisteix que l'empresa va un pas més enllà dels seus competidors directes. "Es tracta de la primera materialitzadora d'idees que existeix a Europa", assegura. L'equip d'Ideafoster té com a objectiu que els emprenedors engeguin una societat amb el menor esforç possible. Així, basat en la idea inicial es dissenya l'estructura del negoci i es posa en contacte a l'impulsor amb totes les empreses necessàries (proveïdors) perquè cadascun desenvolupi la seva part al pla. Mantindran una reunió una vegada per setmana per passar comptes del desenvolupament del projecte. Les regnes del procés les portarà la materialitzadora. Facturació Al contracte que signarà l'emprenedor es donen garanties que no es copiarà cap iniciativa (un bàsic al sector), que no s'inflaran les tarifes dels serveis i que no s'entrarà al capital. "Ni tan sols direm si la idea és bona o no, això només ho pot determinar el temps", indica Garcia-Milà. 
El gran repte d'Ideafoster és comptar amb les empreses tecnològiques més capdavanteres o amb una experiència demostrada en els seus àmbits de referència per treballar per als emprenedors. D'aquí vindran els seus guanys. Col·laboradors L'empresa de materialització facturarà als proveïdors que formin part de la seva base de dades segons els encàrrecs que realitzin. "No cobrarem als emprenedors", insisteix Garcia-Milà. Ja han signat 40 contractes amb empreses espanyoles, que ofereixen 76 serveis diferents. A Mèxic han aconseguit acords amb 28 empreses més. Al país llatinoamericà Ideafoster va de la mà de la Càmera Nacional de la Indústria Electrònica de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (Caneti). L'organització empresarial compta amb més de 600 companyies associades, el potencial de creixement d'Ideafoster.

No hay comentarios: