lunes, 25 de abril de 2016

Satisfacció de l'OECE per l'obertura de Mèxic a la carn de porc espanyola


L'Oficina de Exportación de la Carne de España (OECE) ha manifestat la satisfacció de la indústria càrnia espanyola per l'obertura del mercat mexicà a les carns de porcí espanyoles. Espanya es converteix així en el primer país de la Unió Europea autoritzat a exportar carn de porcí a Mèxic, després d'un llarg procés de negociació amb les autoritats sanitàries d'aquest país, i com a fruit de les encertades gestions dutes a terme pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i de la Secretaria d'Estat de Comerç.

Mèxic ja rep productes carnis elaborats procedents d'Espanya, sent el principal mercat extracomunitari per a les indústries exportadores espanyoles, amb un creixement del 30% en el valor de les realçades en 2015 respecte a l'any anterior. No obstant això, fins ara havia estat tancat a les carns fresques de porcí.

Aprofitant la visita d'inspecció duta a terme el passat mes de novembre per autoritzar noves indústries càrnies per a Mèxic, el MAGRAMA va aconseguir que es visitessin també un grup d'escorxadors espanyols. Després d'aquesta visita, aquestes instal·lacions han estat autoritzades a exportar carns al mercat mexicà, amb la possibilitat oberta a noves autoritzacions d'empreses espanyoles que podran ser visitades.

Per tot això, la indústria càrnia es felicita per aquesta fita de l'Administració espanyola (MAGRAMA, Comerç i l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Mèxic), ja que aquest país es configura com un dels grans importadors d'aquestes carns en la propera dècada.

No hay comentarios: