sábado, 12 de enero de 2013

Yosoy132 y otros movimientos sociales, en el MACBA

Los próximos 28 y 29 de enero tiene lugar en el Auditori del Museu d'Art Contemporani de Barcelona un seminario que quiere debatir sobre la "gramáticas" del nuevo ciclo de movimientos globales en el que tendrá participación el movimiento Yosoy132 mexicano. Está a cargo de Marcelo Expósito, codirector del Programa d'Estudis Independents del MACBA y participará, desde México, Ezequiel Ramos.
Este encuentro de "saberes" sobre este nuevo ciclo de movimientos tiene por objetivo trazar ejes temáticos con las gramáticas de la protesta, las políticas expresiva, las críticas de la representación y las experimentaciones organizativas a partir de un conjunto de casos de estudio como son los movimientos Occupy, 15M, los movimientos estudiantiles en Chile, Colombia, México, Canadà... 
El programa s'articula en tres modalitats de formats: les conferències, les converses de caràcter informatiu (per Skype) sobre el desenvolupament i l'actualitat dels moviments als Estats Units, Mèxic (YoSoy132) i Colòmbia (moviment estudiantil), i el visionat de documentació en vídeo produïda especialment per a aquest seminari. Aquest és el programa:
Dilluns 28 
17 h Presentació de Marcelo Expósito  
17.15 h Franco Berardi, Bifo. Poesia i finances Professor del PEI, Bifo desenvoluparà la seva hipòtesi sobre la necessitat d'una nova "poètica" política encarnada en els cossos per confrontar el cicle de crisi sistèmica. 
18.30 h Gerald Raunig (Viena/Zuric). Les fàbriques del coneixement Sobre el paper de la producció de coneixement en l'actual cicle de moviments. 
19.30 h Isabell Lorey (Berlín). El govern dels precaris Sobre la precarització de la vida com a context d'emergència de noves subjectivitats en revolta (Lectura de referència: Die Regierung der Prekären). 
Dimarts 29 
17.30 h Nicolás Sguiglia (Màlaga). Entorn de la constel·lació 15M Breu genealogia de les experimentacions del moviment que catalitza en el 15M. Prospectives: el 15M com a moviment constituent, com a prefiguració d'un nou plausible democràtic. 
18.30 h Marcelo Expósito. Converses per Skype amb: Joan Donovan, participant d' #Occupy LA i dinamitzadora de la plataforma online InterOccupy, que connecta en xarxa el moviment arreu del territori dels Estats Units. Ezequiel Ramos, membre del Frente Autónomo Audiovisual, amb base a Ciutat de Mèxic, integrat en l'assemblea interuniversitària #YoSoy132. Paola Galindo, portaveu a Bogotà de La MANE (Mesa Amplia Nacional Estudiantil), plataforma àmplia del moviment colombià. 
20 h Videoprojecció 
21 h Debat Amb la col·laboració de: Paula Cobo Guevara (artista, estudiant del programa Aesthetics & Politics del CalArts, Los Angeles), en la ideació del seminari i la tria de materials documentals. Oriol Sánchez (Barcelona, cineasta experimental i editor de vídeo), en l'edició i postproducció de la compilació videogràfica.

No hay comentarios: