viernes, 25 de enero de 2013

Francesc Tomàs "Panxito" propone un taller de jotas en Cornudella de Montsant

El proper dissabte 2 de febrer, al Teatre La Renaixença de Cornudella de Montsant (Priorat), Carrutxa, la Clavellinera i el grup del taller de jotes que han anant ballant des de l’estiu han organitzat una jornada per viure, tocar i ballar la jota i la música popular en directe. Aquest dia ens acompanyarà Francesc Tomàs “Panxito”, qui conduirà el taller per a músics d’interpretació de jota i altres balls populars. 
 Francesc Tomàs “Panxito”, nascut a Mèxic DF el 1961, fill i net de catalans, ha estat un músic autodidacte, formant-se sobretot a partir de l’estudi del folklore, l’etnomusicologia (UNAM de Mèxic) i la musicologia històrica. A més d’intèrpret de cordòfons tradicionals i històrics, és arranjador i compositor, pedagog i dinamitzador cultural; destaca la seva tasca al capdavant de La Violinada d’Argelaguer (trobada anual d’instruments de corda fregada). També és subratllable la seva faceta de glossador i especialista en gèneres de cançó improvisada. Professional des de 1980, ha trepitjat escenaris i places d’Europa Occidental, Àsia i Amèrica del Nord, i ha participat en desenes d’enregistraments i col·laboracions amb més de quaranta grups i solistes, entre els que destaquen: La Cobla Mínima, Clau de Lluna, Rosa Zaragoza, Maria Lafitte, Adolfo Osta, Toni Xuclà, Ernesto Anaya, Randy Weston, María Inés Ochoa, Tlalli, Sa Cobla, Atzawara, La Criatura Verda, Sol i Serena, Xuadit, Chanekes, Stukat del Bolet, Inxa Lliure… Com a docent ha impartit classes i exercit de coordinador a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Orfeó Català de Mèxic, Orfeó de Sants, Talleret d’Argelaguer, Casino Menestral de Figueres, Escoles d’estiu FESTCAT… i ha realitzat nombrosos tallers arreu del món, de Catalunya a Corea del Sud passant pels Estats Units i Turquia. 
 A continuació, i obert a tothom hi haurà taller de jota acompanyats pel Panxito i a càrrec de la Lídia de Mena. Acabarem amb un sopar popular, i farem gresca amb ball de violí i música popular de la mà del Panxito, i ballarem, cantarem.. i tot allò que sorgeixi…

No hay comentarios: