miércoles, 2 de enero de 2013

El proyecto "Encuentros de Salud" en México, premiado por L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya

L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya ha premiat el projecte de cooperació "Encuentros de salud" a Mèxic, en el qual ha participat el Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària. Fins ara hi han treballat 88 persones de la Universitat, principalment estudiants. 
És el Premi Joaquim Bonal per a Projectes de Solidaritat, i Encuentros de Salud s'ha desenvolupat durant 7 anys a la Zona Nord de l'Estat de Chiapas (Mèxic). El premi ha estat de 5.000€, reinvertits en el projecte que té continuïtat. Encuentros de Salud el va dissenyar la Societat Civil Cultural i Solidària per la Pau de Reus i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, amb un finançament i participació important del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària. 
El projecte està centrat en donar suport al sistema de salut autònom zapatista per a les comunitats indígenes, aportant la capacitació de persones formadores i promotores mitjançant seminaris formatius i contribuint a l'equipament de cases de salut amb material sanitari i farmacològic. El nombre de participants de la comunitat universitària URV, majoritàriament estudiants de Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició, ha estat de 88 persones. URV Solidària ha aportat, durant aquests 7 anys, la quantitat d'113.245€.

No hay comentarios: