lunes, 31 de diciembre de 2012

Un barcelonés que vive en México paga el billete a quien quiera ir a trabajar fuera

De BTV: Cansat de sentir gent que vol marxar del país per trobar feina però no dóna el pas, el creatiu publicitari Nicko Nogués va anunciar fa 15 dies que pagaria el bitllet d'avió a algú que marxés l'1 de gener. Les dues primeres persones amb qui va contactar van refusar l'oferta. L'any vinent farà la mateixa crida, aviam si amb més temps per pensar-s'ho sí que marxa algú. 
Nicko Nogués va marxar de Barcelona al febrer per treballar a Mèxic. “Vaig buscar la manera de marxar”, diu en la videoentrevista que li hem fet via Skype. Durant tots aquests mesos, molts dels seus contactes a les xarxes socials li han dit que també voldrien marxar d’Espanya a un altre país per trobar una feina. Però la majoria no ho ha fet. El 14 de desembre passat, Nogués va llançar a través del seu perfil a Twitter i d’un blog específic una crida perquè qui realment estigués disposat a marxar a qualsevol altre país del món a treballar, es posés en contacte amb ell abans de 10 dies: entre tots els missatges rebuts, ell faria un sorteig i li pagaria de la seva butxaca un bitllet d’avió -només d’anada- a una persona que estigués disposada a marxar l’1 de gener i començar l’any nou amb una vida nova. 
Tot i que a ell li ha anat bé, la voluntat d’en Nicko no és pas fomentar que la gent marxi del país per buscar-se la vida, sinó escurçar la distància entre allò que molts diuen que farien i el que realment acaben fent. “És una crida a la coherència”, diu. Es tractava d’animar l’esperit emprenedor que tothom necessita per canviar de ciutat i de país cercant el seu futur. I aquest objectiu l’ha acomplert, tot i que aquest Cap d’Any ningú no viatjarà a un altre país amb el bitllet pagat per Nicko Nogués. 
L’oferta de Nogués era clara: pagaria un únic bitllet d’avió a una persona que estigués disposada a marxar d’Espanya l’1 de gener (o el primer dia que hi hagués vol disponible) a qualsevol destí del món on pogués buscar-se una feina. Volia evitar pagar-li unes vacances a algú, així que va posar com a condició que la persona es comprometés a no tornar almenys en un any. Immediatament va començar a rebre correus electrònics i van començar a proliferar els twits amb l’etiqueta #yotepagoelbillete. En 24 hores tenia 21 voluntaris que deien que estaven disposats a marxar. 
Dos dies després, cinc candidats més i un munt de missatges felicitant-lo per la iniciativa i fins i tot sumant-s’hi. El seu amic Dani Granatta va oferir un iPad2 a la persona que marxés i la DJ Berta Ribas, tota la seva música per omplir aquest iPad2. Després, el pintor mexicà Jair Leal, resident a Madrid des de fa 10 anys, es va comprometre a enviar-li aquest quadre seu. El dissenyador Rulo González va regalar 24 postals de viatge creades per ell a qui marxés d’Espanya amb el bitllet d’en Nicko. 
També s’hi van sumar altres regals més pràctics, com pagar-li la primera setmana de menjar a aquesta persona o acollir-la a casa en cas que el destí fos Xile o la costa oest del Canadà.

No hay comentarios: