sábado, 29 de diciembre de 2012

Neus Munté, consellera de Benestar i Familia

La diputada Neus Munté asumirá la cartera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, y por tanto las competencias en inmigración, sustituyendo Josep Lluís Cleries y será una de las tres mujeres que tendrá el nuevo gobierno de Artur Mas. 
Nascuda a Barcelona el 13 de novembre de 1970, és Llicenciada en Dret per la Uiversitat de Barcelona (UB) i màster en dret públic i organització administrativa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i a més de la seva participació política de la mà de CiU, va desenvolupar la seva carrera professional al sindicat UGT de Catalunya. En el seu perfil de Twitter, una eina que acostuma a utilitzar, deixa clars els seus ideals sobre el futur polític que vol per a Catalunya i escriu, en català: "Barcelonina i barcelonista. Catalunya és la meva pàtria i la vull lliure. Llicenciada en Dret. Diputada al Parlament per CiU. Sóc d'UGT. Si volem, podem". 
Entre les seves últimes responsabilitats en el sindicat que lidera Josep Maria Àlvarez va ocupar un lloc de pes, el de secretària de Política Institucional, on ha estat especialment sensible al problema de l'atur i va treballar per proposar mesures per tallar l'atur juvenil i el d'altres col·lectius. En l'esfera política, ha estat cap de gabinet de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat entre 1999 i 2002, i diputada entre 2002 i 2003, i la legislatura que ha anat del 2010 a 2012. És portaveu del grup parlamentari de CiU de la Comissió d'Ensenyament i Universitats, i a les eleccions del passat 25 de novembre anava com a número 11 a les llistes per Barcelona

No hay comentarios: