martes, 30 de noviembre de 2010

La UNAM en Valencia

La Universitat Politècnica de València inaugura la mostra "La UNAM avui" sobre la Universidad Autónoma Nacional de México, en una mostra que es podrà veure al Rectorat de la UPV des d'aquest dijous 2 de desembre fins al 25 de gener. La exposición constituye un recorrido por los principales elementos que definen la UNAM como una institución pública, laica y diversa que, a lo largo de la historia, ha ejercido un papel relevante en la construcción del México moderno a través de la docencia, la investigación y la difusión cultural.
Amb més de 450 anys d'història, la UNAM va ser refundada oficialment com a Universitat Nacional el 1910 i se li va atorgar l'autonomia el 1929. Des de llavors és capdavantera per a la societat mexicana en el cultiu i el desenvolupament de pràcticament totes les disciplines científiques, humanístiques i socials, i també en la creació artística i la difusió cultural. No debades, de les seves aules han sortit tres premis Nobel: Alfonso Garcia Robles, Octavio Paz i Mario Molina. 
El campus central, declarado Patrimonio Cultural de la Humanidad por la UNESCO el 2007 contiene murales de los muralistas mexicanos más importantes: Rivera, Siqueiros, O'Gorman y Eppens.

No hay comentarios: