lunes, 20 de febrero de 2017

Fotògrafs mexicans en Igualada

Arriba la cinquena edició de FineArt IgualadaEl festival fotogràfic FineArt Igualada enguany celebra la seva cinquena edició, un esdeveniment consolidat com a referent en el món de la imatge, apropant la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat, als professionals de la fotografia. I ho fa en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la capital de l'Anoia, per emmarcar les diferents propostes visuals, en una vintena de sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada.

Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents de Mèxic, el Brasil, Rússia, Bulgària, i també e diferents punts de Catalunya i altres indrets de l'Estat com Andalusia, Madrid, Euskadi o les Illes Canàries.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en l’àmbit de la fotografia, tindrà lloc del 24 de febrer al 19 de març. Comptarà, a més de les 48 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Gervasio Sánchez el dia de la inauguració sobre la seva exposició Antologia-, pel·lícules –Chasing ice; Joana Biarnés, una entre tots i Essence du Benín-, i tallers per grans i menuts.

FineArt 2017 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Mauricio Ramos –fotògraf mexicà de renom que treballa pel National Geographic, el Marlboro Adventure Team i el Redbull, entre altres- y la brasilera Natàlia Mansano. Enguany també compta amb el premi nacional de fotografia 2009 Gervasio Sánchez, el cordovès Pedro Madueño, la catalana Joana Biarnés i els també catalans Juan Pastor Villalba i Javier Corso. El fotògraf d'aventura i esports de muntanya Jordi Saragossa, de la seva banda, proposarà descobrir L'ombra de Kilian Jornet.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres de Josep M. Lladó Bausili, Cesc Elias, Laia Valls, David Ribera i Marc Vila. L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i les mostres fotogràfiques de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia amb Rostres, del XXIV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport i, com a novetat, les fotografies del primer concurs d’Instagram de FineArt.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt; es mostren els treballs dels alumnes de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Elisava (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de El Observatorio, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Seguint la línia de les tres passades edicions, FineArt Igualada opta per la difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d’activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter i Instagram (@fineartigualada) i les imatges dels visitants es poden etiquetar amb #Fineart17.

També es pot descarregar l’aplicació FineartIgualada per Android, i accedir a tota la informació a través del WEB de l'esdeveniment.(fineartigualada.cat)

No hay comentarios: