sábado, 20 de febrero de 2016

L'Hospitalet de Llobregat presenta su "Smart City" en Puebla


L’Hospitalet ha participat al saló Smart City Expo Puebla, a Mèxic, amb una ponència en la qual s’ha presentat el projecte d’Smart City que es desenvolupa actualment al municipi. La conferència planteja una reflexió sobre el futur de les ciutats des de l’equitat. El responsable de l’estratègia d’Innovació i Smart City de l’Ajuntament de l’Hospitalet, David Quirós, ha intervingut en una sessió en la qual s’ha plantejat la necessitat de cercar nous lideratges urbans que situïn l’equitat com a principal objectiu de la política local. 
 A la intervenció, Quirós ha exposat que les actuacions que duu a terme l’Ajuntament en l’àmbit d’Smart City busquen “identificar les necessitats socials dels municipis, dels seus habitants, i donar-les resposta amb el repte d’aconseguir una igualtat real d’oportunitats”. A l’Hospitalet, les actuacions es desenvolupen en tres àmbits: Smart Social District, Smart Cultural District i Smart Bussiness District. Quirós s’ha centrat en l’Smart Social District i ha defensat la igualtat d’oportunitats com “el repte que ens permet crear una ciutat diferent, més humana, més habitable... L’eina per recórrer aquest camí és la innovació social, l’Smart Social City”. 
En aquest sentit, ha remarcat que són les ciutats les que han de liderar els processos de canvi i transformació. David Quirós ha explicat que l’objectiu és que l’Smart Social District sigui un autèntic laboratori d’innovació en el qual les accions persegueixen dos objectius bàsics: la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i l’expansió dels projectes a la resta de la ciutat. La conferència d’Smart City Expo Puebla, organitzada per Fira de Barcelona, ha comptat amb la participació de més de 5.000 visitants, la representació de 500 ciutats, 150 ponents i més de 80 empreses líders. Es tracta de la cita més important a Amèrica Llatina sobre ciutats intel·ligents, que ha reunit les principals institucions i experts mundials que lideren el canvi i la transformació urbana. Entre altres assistents, ha comptat amb representants de les ciutats de París, Caracas, Sao Paulo, Medellín i Buenos Aires.
Noticia de El Far

No hay comentarios: