Explica la página de noticias de la Universitat Autònoma de Barcelona que el Instituto de Ciencia y Tecnología Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona y el Instituto de Ecología de México INECOL han desarrollado conjuntamente un proyecto para fortalecer el conocimiento del entorno social y natural por parte de las comunidades migrantes de indígenas en la zona de Calakmul, en México. Este diciembre finaliza formalmente el proyecto, con los objetivos alcanzados.
El Instituto de Ecología, A.C. (INECOL) és un centre d'investigació del govern federal mexicà que desenvolupa tecnologia i forma professionals sobre la gestió de recursos naturals per a la conservació del patrimoni natural i el desenvolupament social i econòmic de diverses zones. Ha estat, en aquesta ocasió, la contrapart amb què ha treballat l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA),conjuntament amb altres institucions acadèmiques i organitzacions de la societat civil de Mèxic, Brasil i Bolívia.
El conjunt d'institucions, el consorci Combioserve, van encetar el juliol de 2013 un projecte de cooperació amb les comunitats indígenes i camperoles de Santo Domingo, El Sacrificio i Once de Mayo, formades per persones indígenes i camperoles desplaçades, procedents d'altres estats que van arribar els anys 30 a la regió en busca de terres. Ara són ubicades a la Reserva de la Biosfera de Calakmul, Mèxic; zona on s'hi concentra una gran diversitat biològica i cultural. Les polítiques de concentració s'han centrat en la protecció de la biodiversitat sense considerar les poblacions locals.
No hay comentarios:
Publicar un comentario