
La instal·lació central de l'exposició, L'origen del món, cobreix una de les parets de la Fundació amb una capa de píxels que evolucionen cap a l'infinit. Aquesta obra de realitat virtual generativa i interactiva s'inspira en la biologia, en els microorganismes i en els autòmats cel·lulars. Les cèl·lules es multipliquen en abundància, es divideixen, es fusionen, proliferen a un ritme ara ràpid, ara lent. Tot es combina, es disgrega i es deforma amb una rapidesa absoluta. Aquests universos orgànics s'uneixen a universos constructivistes de píxels en 60 quadres successius.
Aquestes creacions digitals es complementen amb diverses obres penjades o en pantalla, com ara les obres lluminoses Píxels infinits, que conviden l'espectador a submergir-se en un univers de llum infinit.

A la passada edició de la fira Art Paris, el 27 de març, va protagonitzar la sessió inaugural amb una obra que va cobrir virtualment la façana del Grand Palais.
L'obra experimental i pluridisciplinària de Miguel Chevalier reformula els temes essencials de la història de l'art. El seu treball aborda la qüestió de la immaterialitat a l'art, així com les lògiques induïdes per ordinador, com ara la hibridació, la generació, la interacció o la representació en xarxa. Desenvolupa diverses temàtiques –la relació entre la naturalesa i l'artifici, l'observació dels fluxos i les recerques que organitzen les nostres societats contemporànies, l'imaginari de l'arquitectura i les ciutats virtuals–, que proporcionen unes imatges que qüestionen constantment la nostra relació amb el món.
No hay comentarios:
Publicar un comentario