viernes, 21 de febrero de 2014

Mataró, solidaria con "Las Margaritas", en Chiapas

De Radio Mataró: Mataró ha acollit aquest dijous la trobada anual de Cafè Ciutat. Representants dels municipis que en formen part, i també dels que tenen la intenció de sumar-s’hi, s’han trobat a La Peixateria per posar en comú les seves experiències i traçar reptes de futur d’aquesta iniciativa que vol fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable i, a l’hora, identificant el producte amb la ciutat. 
Des de l’any 2013 la coordinació del projecte “Cafè Ciutat” va a càrrec de la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró, que gestiona i coordina els materials de sensibilització i la interlocució amb els municipis participants. Aquest projecte l’impulsa la Diputació de Barcelona. es va iniciar el 2008 amb la participació de tres municipis: Terrassa a través d’Alternativa 3, Manr
esa amb l’Associació Josep M. Cunill i Mataró amb la Fundació Privada Grup Tercer Món Mataró. Durant aquests anys s’han adherit els municipis de Molins de Rei, Sant Quirze del Vallès, el Prat de Llobregat, Calella i Sant Adrià del Besòs.
 El “Cafè Mataró” forma part del projecte “Cafè Ciutat” i es va presentar a Mataró el novembre de 2008. El principal lloc de venda està situat a la botiga de comerç just que hi ha al Centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria”, tot i que es pot obtenir a altres llocs de la ciutat. El cafè prové del municipi de Las Margaritas, a l’estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100 % natural, de cultiu biològic, d’aromes suaus i delicats.

No hay comentarios: