sábado, 11 de enero de 2014

Los pueblos indígenas de Chiapas, con José Avilés, en Barcelona

Un any més, Mans Unides torna a organitzar la Campanya contra la Fam 2013, aquest cop, amb el lema "No hi ha justícia sense igualtat". L'acte de presentació se celebra el dijous 31 de gener a les 19 hores al Palau Robert. 
El missioner jesuïta mexicà José Avilés Arriola impartirà la conferència "Els pobles maies de Chiapas, una llum d'esperança digna, de justícia i equitat", en la qual explicarà la realitat de Chiapas i dels pobles indígenes Tseltal. José Avilés és actualment el director de la Missió Jesuïta de Bachajón i vicari de Justícia i Pau de la Diòcesi de San Cristóbal de las Casas. Va ser fundador i director del Centre de Drets Indígenes (CEDIAC) i president del Consell Directiu del Centre de Suport Educatiu per a la Comunitat (CAEC). La Missió de Bachajón està realitzant des del 1958 una reconeguda tasca d'acompanyament i desenvolupament de les comunitats indígenes Tseltal. 
Destaca la seva tasca en defensa dels drets humans i d
els drets dels indígenes i el seu compromís amb els més pobres. A la missió s'ha impulsat l'Església Autòctona, la inculturació, programes productius amb l'ajuda de Mans Unides i un programa de gènere que ha aconseguit importants avenços en la participació i empoderament de les dones indígenes.

No hay comentarios: