sábado, 15 de junio de 2013

México por encima de España en competitividad

La competitividad de la economía española no para de perder posiciones entre las principales economías mundiales, incluso situándose bastante por detrás de México, según certifica el índice de Competitividad Mundial en 2013, que acaba de ver la luz. España se sitúa en el lugar 45 de una lista de 60 países y pierde seis posiciones desde el año pasado. México ocupa el lugar 32.
Una de les dades que crida més l’atenció d’aquesta llista és que l’any 1997 Espanya ocupava la posició número 26. És a dir, en els darrers 16 anys ha perdut 19 posicions. 
A la llista d’aquest any podem observar que països com Mèxic, que ocupa el lloc 32; Turquia, en la posició 37; el Kazakhstan, que és la 34ena economia més competitiva del món o el Perú, que es situa en el número 43, superen a Espanya pel que fa a la seva competitivitat. La llista l’encapçalen els Estats Units després de superar Hong Kong, que era el país que la va liderar l’any passat i que aquest any ha quedat relegat en la tercera posició. En el número dos s’hi col•loca Suïssa, que escala una posició. El podi d’aquest any el formen els mateixos països que l’any passat però amb les posicions intercanviades. Els primers països de la Unió Europea són Suècia, en la quarta posició i Alemanya, en la novena.

No hay comentarios: