jueves, 13 de junio de 2013

El Barça promueve la lectura en México

El Barça ha firmado este jueves un acuerdo con el Consejo de la Comunicación de México que integra al club azulgrana en la campaña de promoción de la lectura en este país, donde tiene más de tres millones de seguidores en las redes sociales.
El vicepresident econòmic i estratègic del Barcelona, Xavier Faus, i el president del Consell de la Comunicació, Àngel Alverde Lozada, han signat el conveni davant uns mil assistents a l'Auditori Nacional de Ciutat de Mèxic. "L'acord és molt rellevant perquè un dels eixos central
s del club és el suport a la infància, el suport als nens", ha dit Faus en assenyalar la coincidència de valors entre el Barça i el Consell de la Comunicació en el terreny de la lectura. El club blaugrana s'ha convertit amb aquest acord en el primer equip de futbol que s'uneix a la campanya "Diverteix-te Llegint", que forma part de l'estratègia "Llegir per aprendre" que desenvolupa el Consell amb la participació de 85 figures públiques. 
 Com a primer fruit d'aquesta cooperació, s'ha presentat el missatge de televisió titulat "Els Guerrers" en el qual els futbolistes del Barça Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Xavi Hernàndez parlen en favor de la lectura. "Estem molt orgullosos de comptar amb el suport del Barcelona i establir aquesta aliança a llarg termini", ha dit Alverde en destacar la importància que tindrà el fet que el Barça se sumi a l'impuls de l'educació a Mèxic. L'exfutbolista mexicà del Barça Rafa Márquez ha estat un dels testimonis de la signatura, i juntament i amb Faus i Alverde, ha mostrat una samarreta de l'equip blaugrana amb el nom "LLEGEIX" i el dorsal 20, els minuts mínims que recomanen de llegir un llibre cada dia. Mèxic és el segon país del món amb més seguidors a Facebook del Barça amb tres milions, dels quals al voltant de 600.000 estan a la capital mexicana, segons dades divulgades pel Consell de Comunicació. La campanya "Diverteix-te Llegint" convoca a llegir almenys durant vint minuts als nens de Mèxic, un país on amb prou feines el dos per cent dels habitants té aquest hàbit i la mitjana de lectura és de 2,9 llibres per any.

No hay comentarios: