jueves, 23 de mayo de 2013

Mireia Sellarés proyecta "Las muertes chiquitas" en el MACBA

Nos informa Mireia Sallarès de la proyección de su película "Las Muertes Chiquitas" este sábado en el MACBA, después de cuatro años de haberla estrenado en México.
Paral·lelament a la projecció de Las Muertes Chiquitas al MACBA podeu veure una retrospectiva de la seua trajectòria d’aquest últims 10 anys al Centre d’Art de Tarragona Las Muertes Chiquitas és resultat de quatre anys de treball de Mireia Sallarès, un projecte interdisciplinari. L'epicentre del projecte és el documental compost d'entrevistes o converses a més de trenta dones de Mèxic de diferents zones del país; dones de diverses edats, estrats socials, professions i religions.
Els orgasmes femenins, Las Muertes Chiquitas, compartits o solitaris, eròtics o frustrats, són el punt de partida de Mireia Sallarès per establir nexes publico-privats, eròtic-polítics. L'àmbit més íntim de la sexualitat se situa a l'escenari del plaer públic, l'erotisme construït a partir de diversos mecanismes de translació i control ideològics, religiosos, culturals. Les seves històries de vida ens porten a conèixer successos relacionats amb els feminicidis de Ciudad Juárez, amb les prostitutes de barris marginats, amb professores d'universitat, exiliades de guerres europees, zero positives i homosexuals o transsexuals, ex guerrilleres dels anys setanta, burgeses, indígenes, estudiants, mares, àvies, filles ... dones.

No hay comentarios: