viernes, 17 de mayo de 2013

Jornada sobre oportunidades comerciales en México, ayer en Sant Cugat

Explicar la realidad mexicana y promover los contactos comerciales y de inversión en en México por parte de las empresas catalanas fue el objetivo ayer de la jornada  'Mèxic-Catalunya: oportunitats comercials i d'inversió' que tuvo lugar este jueves en el Sant Cugat Trade Center (SCTC). 
La trobada ha posat sobre la taula la fortalesa de l'economia mexicana, que compta amb un creixement sostingut des de fa més d'una dècada. També s'ha analitzat l'oportunitat que suposa pels empresaris catalans invertir en un mercat de més de 100 milions de persones i que, gràcies als diferents acords comercials, permet també l'accés al mercat dels Estats Units. 
La cònsol de Mèxic a Barcelona, Norma Ang Sànchez, ha destacat l'obertura del mercat mexicà, que és la segona economia d'Amèrica Llatina, i la seva posició geoestratègica clau. Aquestes virtuts venen acompanyades d'una població majoritàriament jove i que necessitarà productes i serveis els propers anys. A més, Ang ha subratllat els acords de lliure comerç que manté Mèxic amb una quarantena de països com els Estats Units i que els permet ser una porta oberta a aquest gran mercat. 
La directora general de Nobili Servicios Integrales, Valerie Nobili, ha destacat la importància de comptar amb algun tipus de suport local a l'hora d'invertir a Mèxic i que orienti les empreses en els primers passos a fer. En aquest sentit, Nobili ha subratllat que trobades com aquesta permeten donar una visió real del mercat mexicà i afavorir que les empreses que decideixen invertir en el país ho facin de manera més acurada. 
 El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Carles Brugarolas, ha explicitat el suport de l'Ajuntament a esdeveniments com aquest que pretenen activar les relacions econòmiques i empresarials. La trobada també ha servit per recordar la històrica relació entre Mèxic i Catalunya. Una relació que va rebre un enorme impuls amb l'acollida per part del país nord-americà de milers de republicans catalans exilats després de la Guerra Civil. Segons Nobili i Ang, aquesta allau de catalans que es van establir i van treballar pel seu nou país va enfortir la societat civil mexicana i ha contribuït a una tradicional visió positiva de Catalunya i dels catalans. La trobada ha inclòs les ponències de l'empresa de logística Tuscor Lloyds i de Sant Cugat Empresarial (SCE).

No hay comentarios: