miércoles, 22 de mayo de 2013

El mexicano Poncho Martínez expone el arte de la encuadernación

A través d’una mostra de 20 enquadernacions de llibre original i d’artista, Àngels Arroyo i Poncho Martínez presenten a Sant Esteve Sesrovires, l’exposició “Enquadernació, un art per descobrir” 
 La mostra reuneix vint enquadernacions, tant de llibre original com de llibre d’artista, que mai s’han pogut veure totes juntes en una única exposició. La inauguració serà el dia 24 de maig, a les 20.00 hores, a la sala El Celler de la localitat baixllobregatina. Llibre original i d’artista De les diferents branques que formen l’enquadernació artística, a Sant Esteve es podran veure exemples de dues categories singulars: l’enquadernació de llibre original i la de llibre d’artista. En el llibre original, el contingut no té tractament artístic, però en canvi les cobertes són treballades amb diferents tècniques de decoració sobre materials tant diversos com la pell, el ferro o el fang. 
D’aquesta forma, l’artista incorpora al llibre un valor artesanal i artísti
c que el converteix en una peça única. Per la seva part, el llibre d’artista és considerat globalment una obra d’art pel tractament creatiu que rep tota la peça, tant les pàgines interiors com les cobertes. En l’exposició, es podran veure llibres d’artista que van del classicisme dels gravat calcogràfics fins a llibres objecte on l’estoig, la capsa, la creació escultòrica, la llum o les aromes tenen un paper. Els artistes Àngels Arroyo es dedica dels del 1994 a la investigació i el desenvolupament de tècniques d’enquadernació artística. Ha treballat de professora d’art en diferents escoles i ha impartit seminaris, cursos i tallers. Ha rebut diversos premis, tant a Espanya com a l’estranger. Després d’estudiar fotografia a Mèxic, Poncho Martínez va cursar estudis d’enquadernació a València i al Conservatori de les Arts del Llibre a Barcelona. Ha format part d’Encuadernaciones El Basilisco i col•labora en diverses edicions d’artistes. Ha exposat en diferents llocs de la geografia espanyola. 
Horaris “Enquadernació, un art per descobrir” s’inaugura el 24 de maig, a les 20.00 hores, a la sala el Celler. Es podrà visitar fins al 2 de juny. El dies feiners, de 19.00 a 21.00 hores; i els festius, de 12.00 a 14.00 hores.

No hay comentarios: