viernes, 10 de mayo de 2013

El chef Paco Méndez, en La Maquinista

Hasta mañana sigue la organización de Cuines del món, en el centro comercial La Maquinista, donde cinco chefs internacionales afincados en Barcelona, entre los que se encuentra el mexicano Paco Méndez, aportan su visión de alta cocina. El showcooking en que participará Paco Méndez, uno de los artífices del nuevo restaurant Yauarkan de los hermanos Adrià, será este sábado a partir de las 17:00 hrs.
Del 9 a l'11 de maig, el Centre Comercial La Maquinista es convertirà també en el centre dels sabors del món amb tallers i degustacions a càrrec de xefs de tot el món. Alguns d'ells són Xavier Franco, estrella Michelin en el Saüc, la televisiva Ada Parellada o el xef del restaurant peruà Tanta, Santiago Forero. Forero explicarà els secrets del cebiche i de la cuina tradicional peruana en un taller sobre cuina criolla que s'impartirà el 10 de maig. 
Li seguirà un tast de vins que dirigirà Adolf Gómez, campió de Catalunya i Espanya de sumilleria, on es parlarà de vins de Sud-àfrica, Amèrica, Europa i Nova Zelanda, així com del Saké d'Àsia. El dia 11 serà el que acollirà més jornades i tallers. Al matí, la popular xef Ada Parellada dirigirà un taller per ensenyar les bases de la gastronomia als més petits. Parellada és una destacada especialista en alimentació i gastronomia infantil. 
A la tarda, Xavier Franco, estrella Michelin en el Saüc, parlarà de la gastronomia d'arrels catalanes vista a través de la creativitat tècnica contemporània. Per la seva banda, el camboià Ly Leap, del restaurant Indochine, mostrarà la seva cuina del sud-est asiàtic, mentre que Sylvia Oussedik, experta en el Magrib compartirà els seus coneixements de cuina africana i donarà les claus per elaborar el cuscús. Francisco Méndez, el futur xef del restaurant mexicà Yauarcan, dels germans Ferran i Albert Adrià, aportarà la saviesa del millor menjar llatinoamericà. Mentre que l'australià Damien Bolger, xef del Market, mostrarà la seva cuina basada en el meat/fish and three vegs. Totes aquestes activitats s'amenitzaran amb músiques també del món tals com la batucada, les gaites, el so de didgeridoo dels aborígens australians o els ritmes berbers del grup Chaqlala.
Ver el programa completo en el siguiente enlace 

No hay comentarios: