viernes, 10 de mayo de 2013

Siguen los ensayos de "Generación México" para el espectáculo en Reus

Nota de prensa:
Mexicaña, un programa de diversos estats i èpoques de la història mexicana serà presentat per la companyia “Generación México”, dirigida per la reconeguda coreògrafa mexicana Viviana Sánchez, per primera vegada a la ciutat de Reus, després de 15 anys d'èxit a Europa, el proper diumenge 26 de maig a les 19h al Teatre Fortuny, una joia catalana del segle XIX. 
L’espectacle fa un acolorit recorregut per una desena de balls, des de les danses prehispàniques fins a la revolució, i de l’estat de Jalisco a l’estat de Veracruz, mostrant així un ampli ventall del folklore mexicà i aconseguint una interessant fusió amb la dansa contemporània i moderna. La companyia es troba formada per reconeguts professionals del folklore mexicà residents a les ciutats de Reus, Vila-seca i Barcelona (Mariachi Viva Jalisco, Mariachi Viva México, Raíces Mexicanas, Claudia Torres "La Voz de Plata"...etc) i de catalans que fa temps van descobrir la màgia de les danses mexicanes. Generación México es presenta en un escenari, en el qual és poc habitual rebre aquests espectacles de folklore d’un país tan llunyà a Catalunya com ho és Mèxic. 
És per aquest motiu, que l’Associació Cultural Mexicano Catalana (MEXCAT) i Ene Producciones, promotores d’aquest esdeveniment, han posat tots els seus esforços per difondre aquesta oportunitat per descobrir la cultura mexicana. Segons Viviana Sánchez, l’espectacle reuneix els millors ballarins mexicans que s’han establert a Catalunya i l’escenari del Teatre Fortuny, de gran tradició i història a Reus, posarà una majestuosa estètica, situant-lo en primera línia dels esdeveniments de cultura mexicana que se celebraran arreu d’Europa enguany.

No hay comentarios: