lunes, 22 de abril de 2013

"Comercio y diversidad", nueva mesa redonda en el Espai Avinyó

Albert Torras, vicepresidente de MEXCAT, y jefe de comunicaciones del eje comercial Creu Coberta, participa este jueves 25 de abril en la mesa redonda "Comerç i diversitat", en la que también estará Sònia Parella, profesora del departament de Sociologia de la UAB e investigadora del CER-Migracions UAB y Miriam Ballesi, del Bar La Bota del Poble-sec. La mesa la moderará Carles Gil, director de la Fundació Privada Servei Solidari per a la Inclusió Social.
Volem acostar-nos a la realitat dels comerços on els propietaris són d’origen immigrant, una realitat que configura la normalitat del paisatge urbà de la ciutat de Barcelona amb total normalitat. En aquest sentit la xerrada vol aprofundir en aquesta realitat i donar visibilitat a algunes bones pràctiques i experiències que en aquest àmbit s’estan realitzant a la ciutat. Dia: Dijous, 25 d’abril a les 18:30 hores Lloc: Espai Avinyó - Llengua i Cultura (C/ Avinyó, 52)
Carles Gil, Director de la Fundació Privada Servei Solidari per a la Inclusió Social, ens explicarà breument la feina que duu a terme l’entitat de suport a l’emprenedoria. La Sra. Sonia Parella, professora del departament de Sociologia de la UAB i investigadora del CER-Migracions UAB, ens exposarà com els comerços transformen el context urbà i econòmic de les ciutats i ens presentarà algunes dades. A més mostrarà com aquest fet evidencia la capacitat de les persones migrades de crear ocupació i de dissenyar les seves pròpies estratègies de mobilitat social. El Sr. Albert Torras, de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, ens parlarà de les diferents estratègies que porten a terme des de l’entitat per incorporar la diversitat. Com han fet per apropar-se als comerços de persones immigrades i com han incorporat aquestes persones a l’estructura associativa. La Sra. Miriam Ballesi, Bar La Bota (Poble-sec), que ens podrà mostrar la seva experiència com a dona d’origen immigrant que ha obert un negoci a la ciutat. Quines facilitats i dificultats s’ha trobat, què pensa que pot ajudar a les persones en aquest procés emprenedor... 
 Organitzat per: Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i Espai Avinyó – Llengua i Cultura

No hay comentarios: