jueves, 28 de junio de 2012

Vacarisses dedica un día entero a México

La localidad vallesana de Vacarisses dedica este próximo viernes 29 de junio a México, en su "Voltem pel món", festival dedicada al folklore, gastronomía y situación políticosocial de México, con fines solidarios. El año pasado la actividad se fijó en el mundo y la cultura tibetana, y otros años les había tocado el turno a Palestina o el Sáhara. Este año la regiduría de Joventut, entidad organizadora, ha puesto el acento mexicano en el espacio Punt de Vol.
La velada empezará a las 6 de la tarde con varios talleres. Uno de ellos, de papel picado, para hacer decoraciones al estilo mexicano. También habrá un taller de cocina tradicional del país, para aprender a hacer algunos platillos que luego se servirán en la cena. Igualmente se realizará una piñata que, como es tradicional en toda fiesta mexicana, se romperá después de la cena.
Després dels tallers serà el moment de fer un repàs a la situació social i política del país centreamericà amb la xerrada "Què passa a Mèxic? Situació sociopolítica". Un repàs per la realitat mexicana, les minories ètniques, l'estat de Chiapas... en una xerrada participativa, amb torns oberts de preguntes i debat per part dels assistents. 
El sopar se servirà a partir de les 9 del vespre, a la terrassa del Punt de Vol: frijoles amb arròs, guacamole amb fajitas de pollastre, i tortillas de blat de moro i de farina de blat. Això sí, tot ben amanit amb molt de chile i, per beure, agua de fruta. 
Después de la cena tendrá lugar la hora de romper la piñata y de disfrutar del resto de la velada con música tradicional mexicana, con los miembros del colectivo Newen
Les places disponibles pel sopar són limitades, per això cal aconseguir els tiquets (5 euros) al Punt de Vol, fins aquest divendres de 17 a 21 hores. Com en les anteriors edicions, la Regidoria de Joventut compta amb la complicitat i col·laboració d'una associació o entitat relacionada amb el país. Enguany hi col·labora l'associació barcelonina Adhesiva. Part dels diners que es recaptin dels tiquets de sopar seran per aquesta associació i aniran destinats a donar suport al col·lectiu de presos de Chiapas.

No hay comentarios: