Albert Pons (Terrasa 1982) es el director de la película Margarita, una producción ambientada en el Raval y que ya se ha estrenado tanto en México como en Catalunya, puesto que parte del montaje y post-producción se realizó precisamente en Guadalajara. Sin embargo, MEXCAT volverá a llevarla a México, y su proyección se ha programado dentro de las Semanas de la Cultura Catalana que se organizan en Guadalajara del 22 al 30 de septiembre y en Cuernavaca del 3 al 9 de octubre.
El film se podrá ver el 24 de septiembre en la Sala de Cinematografía del Ex-Convento del Carmen de Guadalajara, y el 6 de octubre en el Cine Morelos, de Cuernavaca.
Margarita és una pel·lícula documental sobre una ciutat que canvia. Així la defineix Albert Pons, el jove director terrassenc format a l'ESCAC, que s'estrena amb un document crític però ple d'humor i tendresa. Margarita és una dona que ha viscut tota la vida al Raval i ara ja no reconeix la ciutat. Però també és una dona gran que ha de rebre l'atenció d'una altra dona, no gaire més jove.
El camí que ha dut Margarita fins aquí, però, no ha estat fàcil. Ho explica el mateix director: “Primer volia parlar de l'especulació immobiliària a Barcelona. Vaig trobar persones molt interessants per parlar sobre el tema, però quan ja havia començat a rodar es van començar a involucrar en moviments polítics. Jo me'n vaig desmarcar perquè era el meu primer film i volia que tingués una mirada més subjectiva i més tranquil·la. Llavors se'm va acudir visitar un hospital” A l'hospital hi va conèixer un metge que el dugué a casa la Margarita, amb qui va entaular una relació d'amistat i confiança que van convèncer la dona de gravar la pel·lícula. L'obra, doncs, tracta de forma vivencial la relació entre Margarita i la dona que en té cura, però el teló de fons segueix essent una Barcelona canviant, que els seus propis habitants ja no reconeixen: “la pel·lícula tracta dels canvis que pateix la ciutat tot i que no se'n parla en cap moment”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario