lunes, 3 de abril de 2017

El músico mexicano Alejandro Escuer habla de música electrónica en la ESMUC

El doctor i professor Alejandro Escuer, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i resident a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), impartirà aquest dilluns, 3 d’abril, a les 18 h, la conferència Conciertos que combinan vídeo y electrónica con instrumentos acústicos: uso de nuevas tecnologias para intérpretes y compositores, a la Sala de cor de l’Escola. L’accés és obert. El doctor i professor Alejandro Escuer, de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i resident a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), impartirà aquest dilluns, 3 d’abril, a les 18 h, la conferència Conciertos que combinan vídeo y electrónica con instrumentos acústicos: uso de nuevas tecnologies para intérpretes y compositores, a la Sala de cor de l’Escola. L’accés és obert. L’acte s’emmarca dins el cicle de conferències Fòrum ESMUC Contemporània.
A la conferència també hi participarà el Dr. Rodrigo Sigal, director del Centro Mexicano para la Música y las Artes Sonoras. El professor Alejandro Escuer desenvolupa a l’ESMUC el projecte Fòrum ESMUC Contemporània, un cicle de conferències per promoure la música contemporània. Escuer col·labora en aquest projecte amb la doctora i professora de la UNAM, i artista resident  a l’ESMUC (Curs 2016-2017), Gabriela Ortíz.
Alejandro Escuer és flautista, artista sonor i acadèmic mexicà. La seva obra barreja les diferents arts plàstiques, amb la composició musical, la interpretació i la improvisació. És director d’ÓNIX Ensamble, un reconegut grup mexicà especialitzat en la interpretació de la música contemporània. Va fundar el projecte multidisciplinari LUMÍNICO per a flauta solista, vídeo en temps real i música electroacústica. Ha gravat 18 discos, amb diferents premis i desenvolupa una àmplia carrera professional amb nombrosos concerts internacionals. Gabriela Ortíz és una destacada compositora mexicana que ha escrit nombroses obres simfòniques i per a diferents formats de cambra, inclòs bandes sonores per al cinema. Va ser la primera compositora mexicana en ingressar com a membre de ple dret a l’Academia de Artes del seu país i ha obtingut diferents premis com ara el Simon Guggenheim Memorial Foundation Fellowship (2004). També va ser nominada al Grammy llatí el 2013 amb la seva peça Elegía, dins la millor composició de música clàssica.

No hay comentarios: