miércoles, 3 de agosto de 2016

La transferència de la filial Almirall de Mèxic ha impulsat el seu creixement

Almirall ha obtingut un benefici net de 80,5 milions d'euros en el primer semestre, xifra un 36,9% superior a la del mateix període de l'any passat (58,8 milions d'euros), segons ha informat aquest dimarts la companyia, que ha explicat que aquest resultat s'ha vist afavorit per la transferència de la filial de Mèxic durant el segon trimestre.

El grup farmacèutic ha registrat un resultat brut d'explotació (ebitda) de 123,5 milions d'euros entre gener i juny, gairebé la mateixa xifra que a la primera meitat de 2015 (123,4 milions). Per part seva, els ingressos d'Almirall han sumat 428,1 milions d'euros, un 5% més.

La firma ha precisat que els seus ingressos semestrals han estat conseqüència d'unes vendes netes per import de 388,3 milions d'euros i d'altres ingressos per valor de 39,8 milions d'euros. En relació amb el mateix període de 2015, les vendes han augmentat un 8%.

La facturació d'Almirall s'ha vist impulsada en el primer semestre per l'àrea de Dermatologia, que va mostrar un increment de la seva facturació del 13,3%, fins a representar el 43% de total de les vendes netes, respecte del 41% de l'any anterior.

Aquest creixement a l'àrea dermatològica ha estat a causa de les vendes a Europa, que han augmentat un 27% fins al juny, front a un descens de la facturació als Estats Units del 2,5%.

A tancament de juny, la posició de caixa de la companyia ha sigut de 76,5 milions d'euros, mentre que el deute financer ha arribat als 320 milions d'euros, el 12% dels actius totals.

El conseller delegat d'Almirall, Eduardo Sanchiz, ha destacat que els "sòlids resultats" obtinguts per la companyia en el primer semestre situen al grup en línia per arribar a les seves previsions financeres anuals.

El grup farmacèutic preveu registrar aquest any un creixement percentual "d'un dígit alt" en ingressos totals, vendes netes i ebitda a tipus de canvi constant.


No hay comentarios: