lunes, 2 de mayo de 2016

El mexicà Luis Arturo Guichard guanyador del 41è Premi Vila de Martorell


El tarragoní Carlos Terrón i el mexicà Luis Arturo Guichard són els guanyadors del 41è Premi Vila de Martorell en poesia catalana i castellana respectivament, tal i com es va anunciar divendres a la gala celebrada a El Progrés. El filòleg Màrius Serra va ser el mestre de cerimònies de la vetllada, i el director del jurat, Àlex Susanna, va posar en valor els prop de 500 originals presentats enguany. L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, van recalcar l'èxit del certamen i l'aposta municipal per la lectura i l'escriptura. Carlos Terrón Vasco, tarragoní de 42 anys afincat a Altafulla, ha guanyat el premi al millor poemari de poesia catalana amb Tècnica Mixta.

Luis Arturo Guichard, mexicà de 41 anys que viu a Salamanca, és el guanyador en castellà amb El jardín de la Señora D.
Aquests autors, guanyadors dels dos grans premis del certamen, reben una dotació econòmica de 2.000 euros cadascun i l’edició del llibre i van rebre els guardons, junt amb la resta de premiats, en una gala amenitzada per la música de Lidia Gregory i Héctor. El 41è Premi Vila de Martorell ha registrat una participació de 497 obres, 178 més que l’any passat, de les quals 426 han correspost a les categories de poesia general, 65 obres locals i 6 de la categoria oberta de blocs. El director del jurat, Àlex Susanna, s'hi va referir a la gala com una cita de gran projecció, tant per als territoris de parla catalana com a nivell internacional, amb la categoria de poesia castellana, i amb un fet que la singularitza: la implicació dels autors de Martorell.
L'alcalde Fonollosa va incidir en les 65 obres d'autors locals presentades, fet que demostra l'arrelament local d'un Premi que creix i molt.
El regidor Sergi Corral, per la seva banda, va destacar l'aposta literària municipal amb els acords establerts amb la Generalitat per consolidar Martorell com a poble lector i en la voluntat d'omplir de gent i de continguts la nova Biblioteca Martorell.

No hay comentarios: