lunes, 18 de abril de 2016

Es presenta la novel·la "Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies"

L'escriptor besaluenc Sisu Lagares presenta la seva tercera novel·la, Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies (Curbet Edicions) avui a la biblioteca Carles Rahola de Girona (18.30 h). La presentació del llibre la farà Guillem Terribas. L'obra forma part d'un projecte de la Fundació Metalquimia.

Després de les seves peripècies a Escòcia en la primera novel·la –Els germans Wallace i l'espasa de Sir William (2014)– i a Girona en la segona –Els germans Wallace i la llança de Sant Jordi (2015)–, els germans Wallace es traslladen a Mèxic en la tercera entrega de la saga. La decisió de situar la novel·la a Mèxic, explica Lagares, va ser d'un dels seus dos fills, que li va proposar d'ambientar-la al país centreamericà després d'haver-lo visitat en un viatge familiar. De fet, l'escriptor reconeix que els seus fills són la principal font d'inspiració per crear els personatges dels Wallace. L'altra font d'inspiració és el golf, esport que practica la família Wallace i al qual Lagares és aficionat.

Com en els llibres anteriors, Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies comença amb una part històrica per situar el lector en l'escenari de l'acció; en aquest cas, es parla de la civilització maia –que té un punt de misteriosa, segons Lagares– i de l'arribada dels conqueridors espanyols. L'autor explica que busca introduir la història en les novel·les per “enriquir el coneixement dels lectors”. També intenta transmetre “valors com l'esforç i la bondat”. D'altra banda, assegura que tot i que és un llibre per a mainada, els adults també s'ho poden passar bé llegint-lo.

Els germans Wallace i el tresor perdut dels maies, il·lustrat per Àlex Santaló, també es presentarà a la biblioteca de Sant Gregori, poble on resideix l'autor, el 22 d'abril.

No hay comentarios: