miércoles, 18 de febrero de 2015

Miguel Condé inaugura este jueves en Galería Eude de Barcelona

El pintor de ascendencia mexicana Gabriel Condé, residente en Sitges, inaugura este jueves 19 de febrero una exposición llamada "Grabados y originales", en la Galería Eude de Barcelona (C/ Consell de Cent 278)
Reproducimos la nota de prensa enviada por la Galería Eude.
El pintor, dibuixant i gravador figuratiu mexicà, neix a Pittsburgh (USA) el 1939. Artista autodidacta amb l’excepció d’uns estudis d’anatomia a New York, així com de tècniques de gravat a l’Atelier 17 de París, amb Stanley William Hayter. Enceta la seva trajectòria artística internacional amb beques del govern francès i de la Fundació Guggenheim. Ha rebut diversos premis internacionals i és membre titular de la Societé des Peintres-Graveurs Français. La seva obra està representada en nombrosos museus i col.leccions: MOMA (New York), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid) i Biblioteca Nacional de Francia (París), entre d’altres. 
Exposa regularment a Espanya, França, Alemanya i Estats Units. Des del 1969 viu i treballa de forma habitual entre Madrid i Sitges. El seu estil es defineix per un món propi inconfusible, destacant-hi uns personatges com sortits d’un carnaval o d’èpoques històriques del segle XVI. A Condé se’l pot considerar un pintor clàssic de la tradició del Renaixement i del Barroc, pel mestratge en la representació de les figures. Els seus personatges ens produeixen certa estranyesa i inquietud. Resulta difícil definir a quin país i època pertanyen per l’ambigüitat de les seves indumentàries. Aquests semblen habitar una atmosfera teatral que ells mateixos han contribuït a crear. L’ exposició a Eude constarà d’ aiguaforts i punta seca. Gravats de diferents èpoques de l’artista. També hi haurà una representació de dibuixos originals alguns de petit format. 
La Galeria Eude agraeix la col·laboració de la Galeria Ignacio de Lassaletta.

No hay comentarios: