miércoles, 18 de febrero de 2015

2500 volúmenes más para la "Biblioteca catalana" de Jalisco

La Biblioteca Pública de l’Estat de Jalisco “Juan José Arreola”, a Mèxic, ha rebut una donació de més de 2.500 llibres per completar la Col·lecció Catalana “Josep M. Murià i Romani”. El fons recentment incorporat serà presentat en societat aquest dimecres 18 de febrer. També hi ha programada la xerrada Catalunya avui, a càrrec de l’historiador mexicà i fill de Murià, José M. Murià Rouret.
Les dues donacions noves, que ja s'afegeixen a les primeres de José M. Murià, provenen per una banda de Llibre Viu, i de l'altre de La Caixa, cedida a través de Pol Gañil.
La Biblioteca Catalana es va inaugurar l’any 2012 amb 6.000 llibres de la col·lecció privada dels Murià, molts d’ells prohibits durant la dictadura franquista. Els volums que s’incorporen a la Col·lecció Catalana procedeixen d’empreses, particulars i, sobretot, de l’organització catalana Libro Vivo, encarregada de recuperar obres desestimades per editorials amb l’objectiu de reubicar-les en biblioteques. Amb gairebé 10.000 títols en català, castellà i traducció bilingüe, la donació acosta cada vegada més aquesta col·lecció a ser el fons català més gran fora de Catalunya. La Biblioteca Catalana és una bona font d’informació i un pont de comunicació entre la comunitat catalana i la mexicana.
Noticia del Institut Ramon Llull.

No hay comentarios: