sábado, 8 de noviembre de 2014

Los mexicanos "Los Ingrávidos" inauguran el Pantalla CCCB

El colectivo de videoarte mexicano Los Ingrávidos inaugura este mes de noviembre el Pantalla CCCB, un mes, un artista, uno de los veinte proyectos que inicia el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona, para celebrar su veinte aniversario. 
A partir del 4 de novembre, el CCCB habilita el seu Espai audiovisual, que ja acull l’Arxiu Xcèntric, per presentar un àmbit dedicat als videocreadors. Pantalla CCCB, un mes, un artista compta a la vegada amb una web des de la qual es pot visionar els treballs que es projecten al Centre així com aquell material addicional complementari com són entrevistes, biografies o articles: http://pantallacccb.cccb.org/ 
Els films que es poden veure tan presencialment com online responen al concepte més pur i primitiu de la creació artística. Obres de videocreació que no sorgeixen per encàrrec sinó per estímul del mateix artista i són d’accés difícil per al públic. Durant un mes es poden contemplar obres audiovisuals d’autors amb interès d’experimentar i innovar amb nous llenguatges formals i narratius, transgredint els formats i els gèneres, i tractant temàtiques que van de la reflexió íntima a la col·lectiva, de la realitat a la ficció. 
Per inaugurar el programa Pantalla CCCB, un mes, un artista presenta, durant el mes de novembre, a Los Ingrávidos, col·lectiu de tres joves videoartistes de Mèxic. Les experimentacions a partir de diferents dispositius documentals i cinematogràfics, així com intervencions o apropiacions des del found footage, permet a Los Ingrávidos demarcar el territori en què una imatge, ja sigui visual o sonora, té la possibilitat de convertir-se en molt més: una forma de fer art polític o crítica social.

No hay comentarios: