viernes, 16 de mayo de 2014

Juan de Dios Magdaleno estrenará "El Canto de los Cronopios" en el Auditori

El próximo viernes 23 de mayo, la Sala Oriol Martorell de L’Auditori será el escenario del acto de entrega del premio y concierto del 12 Premi Internacional Joan Guinjoan para jóvenes compositores, que como ya informamos con anterioridad ha recaído en el compositor mexicano Juan de Dios Magdaleno, ganador de esta última edición con la obra "El canto de los cronopios". Magdaleno recibirá el premio de manos del propio Joan Guinjoan, y será el Ensemble BCN216, bajo dirección de Xavier Puig, quien estrenará la obra ganadora. 
El Premi Joan Guinjoan està patrocinat per la Fundació Banc de Sabadell. El BCN216 també interpretarà l’obra Gastricum II – Über Gewalt, del compositori italià Lorenzo Troiani, que va obtenir una Menció Honorífica en aquest últim certamen. L’Ensemble encetarà la seva actuació amb l’estrena de dues obres d’estudiants de l’Esmuc: Awake, escrita per l’estudiant de Composició, Tomàs Peire, i Årstid, que és part del Treball de fi de grau de Xavier Simó. El Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors està organitzat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) a través del departament de Teoria, Composició i Direcció. En aquesta passada edició es van presentar vint-i-quatre composicions, “de molt alt nivell”, segons el jurat, provinents de 14 països.
Asistirán en representación de MEXCAT el director de orquesta mexicano Fausto Murillo y la soprano mexicana Alejandra Vela.

No hay comentarios: