viernes, 16 de mayo de 2014

Jornada sobre la automoción en México, Japón y Corea del Sur

La Generalitat de Catalunya a través del programa ACC10 organiza para el próximo 28 de mayo la jornada "Els sectors automoció i moto a Mèxic, Japó i Corea del Sud" que tendrá lugar en el Departament d'Empresa i Ocupació de Catalunya (C/ Sepúlveda 148)
La reunión sera para preparar las misiones empresariales que tendrán lugar entre octubre y noviembre en México, Corea y Japón y que presidirá el Conseller de Empresa y Ocupación de Catalunya, Felip Puig.
MÈXIC és el 9è productor mundial d'automòbils i el 6è en producció de vehicles comercials, amb més de 3 milions d'unitats produïdes al 2013. Mèxic compta amb més de 1.100 empreses dedicades a la fabricació de components i accessoris i 8 dels 10 principals fabricants mundials tenen plantes a Mèxic, sent el principal proveïdor de la industria de l'automòbil dels Estats Units. Pel que fa al mercat de les motocicletes, és un mercat en creixement a Mèxic. Al 2012 les vendes van créixer un 26%, amb unes vendes aproximades de 500.000 unitats per any. Tot i que és un mercat fonamentalment d'importació, fabricants com Yamaha s'estan plantejant iniciar la producció a Mèxic. 
JAPÓ és el 3er productor mundial d'automoció amb 10 milions de vehicles, 14 empreses fabricants i 1.500 empreses. Fins al 2010, el Japó va ocupar la primera posició. Si tenim en compte la producció mundial de les marques japoneses, 15 milions de vehicles, ocuparien el primer lloc del rànquing. En quant al sector de motocicletes les marques japoneses suposen quasi e
l 50% de la producció mundial.
COREA és el 5è productor mundial d'automoció amb 5 milions de vehicles fabricats, 7 OEM's i 9.000 empreses i amb creixements sostinguts en els últims anys. 
Com que aquests països són grans productors mundials del sector automoció i motocicleta, ACCIÓ està organitzant un programa específic per a les empreses catalanes del sector participants que inclou reunions amb empreses, intermediaris i institucions. 
11.00 h Benvinguda. Sr. Antoni Maria Grau, director general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya. 
11.15 h El mercat mexicà per als sectors automoció i moto. Programa missió. Sra. Gabriela Gándara, directora del Centre de Promoció de Negocis d'ACCIÓ a Mèxic DF. 
11.30 h El mercat japonès per als sectors automoció i moto. Programa missió. Sr. Yoshiyuki Iwahashi, director del Centre de Promoció de Negocis d'ACCIÓ a Tokio. 
11.45 h El mercat de Corea del Sud per als sectors automoció i moto. Programa missió. Sra. Claire Lee, analista de mercat del Centre de Promoció de Negocis d'ACCIÓ a Seúl. 
12.00 h Torn de preguntes. 
12.30 h Cloenda.

No hay comentarios: