viernes, 18 de enero de 2013

El CCCB prepara una exposició sobre Bolaño

Arxiu Bolaño. 1977-2003, exposició comissariada per Juan Insua (director del CCCB_LAB) i Valérie Miles (codirectora de Granta), és un homenatge a l’escriptor xilè Roberto Bolaño, quan es commemoren precisament els deu anys de la seva mort. L’exposició coincideix amb la setena edició biennal de Kosmopolis, La Festa de la Literatura Amplificada, que tindrà lloc al CCCB del 14 al 16 de març de 2013. La mostra es podrà visitar des del 5 de març al 30 de juny del 2013. 
El recorregut expositiu pren com a base aquests nuclis temàtics i els desenvolupa a través d’un pròleg, referència imprescindible als anys viscuts a Mèxic, i tres etapes precises: 1a) La universitat desconeguda. Barcelona 1977-1980; 2a) Dins del calidoscopi. Girona 1981-1985, i 3a) El visitant del futur. Blanes 1985-2003.
La singularitat de l’exposició, més enllà de l’enfocament temàtic, el teixit museogràfic innovador i el diàleg amb el visitant, és la presentació de material inèdit de l’Arxiu dels Hereus de Roberto Bolaño. Novel·les, contes, poemes, quaderns, correspondència, fotografies familiars, la seva biblioteca personal, entrevistes, jocs d’estratègia i altres valuosos materials exhibits a la mostra constitueixen una primera exploració de l’Arxiu Bolaño que ens permetrà conèixer amb més profunditat l’univers creatiu de l’escriptor i contribuir a una lectura més lliure i fecunda de la seva obra.

No hay comentarios: