martes, 9 de octubre de 2012

L'Alternativa 2012 tindrà presència mexicana

Ja sabem quins seran els films que competiran al 19è Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa 2012 (20 al 25 de novembre), i entre ells hi haurà "Los mejores temas", una coproducció de Nicolás Pereda, entre Mèxic, Canadà i Països Baixos. 
Nicolás Pereda (Mèxic D.F., 1982) és Màster en Direcció de Cinema per la Universitat de York, Toronto. El seu primer llargmetratge, ¿Dónde están sus historias? (2007), va ser projectat a l'Alternativa 2007. El seu curt Entrevista con la tierra (2008) i el seu llarg Perpetuum Mobile (2009) van estar a competició al festival el 2010. El seu següent llarg, Verano de Goliat, va obtenir la menció especial a l'Alternativa 2010.
A parte de la presencia de esta producción mexicana que compite en la sección de largometrajes, también se presentará el festival bianual mexicano "Contra el Silencio todas las Voces", que con la colaboración de Casa Amèrica Catalunya, ofrece una selección de los documentales galardonados en la edición del 2012. Los mexicanos que participan en esta ocasión son "La pequeña semilla en el asfalto" de Pedro Daniel López López y "Silvestre Pantaleón" de Roberto Olivares Ruiz y Jonathan D. Amith 
Aquest "Contra el Silencio todas las voces" és un recorregut visual per treballs independents presentats des de diferents punts d’Iberoamèrica. Documentals amb què habitar les històries d’expresoneres polítiques enfrontades a la seva antiga presó convertida en centre comercial de luxe, històries per transitar la quotidianitat de joves indígenes urbans que volen viure la seva cultura sense renunciar a la vida de la ciutat, o històries que ens parlen d’habitants que s’enfronten amb la depredació del seu hàbitat, ja visquin a Espanya o ho facin a Guatemala. Totes, històries que trenquen el silenci, càmera en mà, des del cinema independent. Amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya.

No hay comentarios: