sábado, 4 de febrero de 2012

80 estudiants mexicans, a la Universitat de Lleida

La comunidad de estudiantes extranjeros más importante de la Universitat de Lleida es este año la mexicana, con un conjunto de 80 estudiantes de movilidad, a los que siguen, de lejos, los 40 italianos. Este viernes tuvo lugar en la Universidad, la recepción a todos ellos, durante la cual, los estudiantes procedentes de Chiapas regalaron al rector un obsequio procedente de este estado. En la foto, el Rector de la UdL con algunos estudiantes de Chiapas.
La Universitat de Lleida (UdL) acull al llarg d'aquest curs acadèmic uns 300 alumnes de mobilitat, provinents de 35 països d'Europa, Amèrica i Àsia. Segons les dades de l'Oficina de Relacions Internacionals, l'estudiantat mexicà és el més nombrós (80 persones), seguit per l'italià (40), el xinès (39), el txec (18) i el francès (16). Completen el llistat altres procedències tan distants i diverses com l'Índia, Corea del Sud, Xile, els Estats Units o el Kazakhstan.
Per centres, el que rep més estudiantat forà al llarg d'aquest curs 2011-2012 és la Facultat de Lletres (106 alumnes), gràcies en bona part al Certificat d'Estudis Hispànics que aplega molts estudiants xinesos. La segueixen la Facultat de Dret i Economia (72 alumnes de mobilitat), la Facultat de Medicina (38) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (32).
El rector de la UdL, Roberto Fernández, ha presidit avui la rebuda a l'estudiantat que ve a cursar aquest segon quadrimestre a Lleida. En total, 123 alumnes entre l'Erasmus (59), el programa de mobilitat de la UdL (51) i els visitants (13). El gran gruix es reparteix entre la Facultat de Dret i Economia (43 estudiants) i la Facultat de Lletres (27).
L'acte institucional ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana del Rectorat. Al rector l'han acompanyat la vicerectora de Relacions Internacionals, Astrid Ballesta, i la catedràtica Marta Giné. Un grup d'estudiants mexicans han aprofitat la trobada per lliurar-li al rector un obsequi del seu estat, Chiapas. Es tracta d'una capsa de fusta pintada a mà que a l'interior contenia una miniatura realitzada artesanalment.

2 comentarios:

Carlos Echeverría dijo...

que padre lo de la comunidad mexicana, yo soy uno de los que sale en la foto, saludos a todos los paisanos

Ana dijo...

Carlitos!!

Todos guapisisisismos en la foto!!...EStoy como pavo real de verlos tan shulos de bonitos codeandose con la crema y nata de la U de Lleida!!..

Arriba Chiapaaaaaas!!! Visca UNACH!!!

Un abrazo a tod@s!!!

Ana Núñez