lunes, 24 de octubre de 2011

Ya está aqui la Ruta de Altares de Barcelona

Un año más cuando se acerca noviembre empieza la Ruta de Altares, aprovechando todas las ofrendas de difuntos que se realizan a lo largo de Catalunya por asociaciones, empresas, restaurantes y otros colectivos. Este año, MEXCAT participa en la Ruta, ni más ni menos que con cuatro propuestas muy diferentes. La ruta está gestionada por Consorte Cultura, que ofrece difusión a los inscritos a esta propuesta surgida de la sociedad civil.
La participació de la nostra entitat comença el dilluns que ve, dia 31 amb un altar a Amics de la UNESCO, que s'instal·larà quinze dies a l'entrada d'aquest organisme situat al carrer Mallorca de Barcelona. També el mateix dia inaugurarem la Setmana de Mèxic a la FNAC de les Arenes (Plaça Espanya) on tindrà lloc una conferència sobre el Dia de difunts a Mèxic i la projecció d'imatges. Una setmana que seguirà amb pel·lícules mexicanes, un taller de pinyates i una degustació gastronòmica mexicana patrocinada per la FNAC.
Por otra parte, como el año pasado, inauguraremos el Altar Monumental, de 36m2, el más grande de Catalunya, a mediados de mes en el Centre Cívic Cotxeres de Sants, dedicado a El Santo, el enmascarado de Plata. Durante la semana que estará instalado, aprovechando la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, se proyectarán películas como Macario o fragmentos de El Santo contra sus diversos y variopintos contrincantes, acompañadas de sendas conferencias.
I per acabar, gràcies a la proposta que ens fèien a través de Són de México per al Centre d'Imatgeria Festiva de Sant Martí, a Can Saladrigas (Poble Nou) hi haurà també presència dels nostres capgrossos, Panchito i Lupita, que es situaran en aquest espai donant la benvinguda a tots els assistents i on s'estrenarà el ball dels capgrossos, coreografia de la sempre inquieta amiga Violant Olivares. A mes, en Panchito i la Lupita són la imatge de la ruta d'altars amb un simpàtic disseny de la Paula Laverde. Moltes gràcies a tots!
Podéis consultar la Ruta de Altares en http://www.rutadealtares.org/

No hay comentarios: