martes, 18 de octubre de 2011

Teatro mexicano en el Festival Temporada Alta de Girona

El próximo fin de semana llega a Girona la obra de teatro mexicana "El rumor del incendio, a cargo del grupo mexicano Lagartijas Tiradas al Sol. El espectacle se podrá vee  sábado 22 a las 21 h y doming a las 18 h, en la Sala La Planeta.
El monogràfic publicat per La Vanguardia sobre el Temporada Alta en parla així:
La dramatúrgia mexicana visita per primer cop el festival gironí de la mà de la companyia Lagartijas al sol, un grup compromès amb un teatre de reflexió sobre el present i el passat que estrena en aquesta nova edició de Temporada Alta la seva última producció, El rumor del incendio, segona part d'un projecte anomenat La rebeldía.
La rebeldía va començar amb El rumor del oleaje, un blog on, durant set mesos, compartim en lliuraments quinzenals la investigació teòrica i iconogràfica que vam fer sobre els moviments armats a Mèxic durant la segona meitat del segle XX, acompanyada de reflexions polítiques actuals, apunten des de Lagartijas al sol.
El rumor del incendio respon a una necessitat i planteja un grapat de qüestions sorgides d'una reflexió: La indignació, la resistència, la protesta, el desviament, la revolta i la insurrecció se'ns presenten com a coses del passat. Aquest projecte està lluny de ser una arenga per prendre les armes, aquest projecte és una temptativa de recuperar la idea d'utopia i la possibilitat de crear nous pensaments que ens permetin imaginar mons més justos. Veure el dibuix en l'esbós i aventurar algunes idees sobre el futur. Esperem que els vaixells salpin, ja sabrem després si van arribar a la seva destinació.

No hay comentarios: