sábado, 15 de octubre de 2011

Gastronomia mexicana a Casa America

Casa Amèrica Catalunya organitza la setmana del 17 al 21 d’octubre el cicle La cultura del sabor, que reunirà artistes, xefs, historiadors i periodistes per conversar sobre la gastronomia contemporània com a una forma d’art efímer, i sobre la cuina com a identitat a l’Amèrica Llatina, entre les que es troba la cuina mexicana, representada per Rosi Morales i Tania Candiani.  Les xerrades es completaran amb performances i degustacions de productes.  A més, cada matí es celebraran tallers gastronòmics destinats a nens i joves.
Les activitats obertes al públic tindran lloc a la tarda, amb la participació dels xefs dels restaurants Dos Cielos (Barcelona) i Eñe (Sao Paulo i Rio de Janeiro), Sergio i Javier Torres; el xef i presentador de televisió Isma Prados; el director de la Fundació Kab Ku’h per a la gastronomia sostenible, Quim Capdevila, el músic i comunicador Pere Tapias, l’artista mexicana Tania Candani, i la colombiana Diana Fernández entre d'altres. Les jornades compten amb la col·laboració de l’activista cultural mexicana Rosi Morales.
Pels matins, cada dia hi haurà un taller gastronòmic destinat a alumnes de 8 a 16 anys, que elaboraran aliments autòctons llatinoamericans que ocupen un lloc predominant a la cuina mediterrània. En aquests petits obradors es prepararan “Sabates comestibles”, “Pintures de xocolata”, “Mandales d’espècies” o “Arepas”.
A la tarda es podrà visitar la instal·lació Cuines llatinoamericanes, que reunirà una abundant mostra d’utensilis típics de cuina provinents de 9 països llatinoamericans.

No hay comentarios: