jueves, 23 de diciembre de 2010

Mèxic i el nou govern d'Artur Mas

Avui que ha estat investit president de la Generalitat Artur Mas, fem un repàs a la seva relació amb Mèxic. Mèxic ha estat present al llarg de la vida d'Artur Mas en diverses ocasions. Fa molts anys tingué l'ocasió de visitar-lo en un periple que el va dur a conèixer alguns dels eminents catalans a l'exili, com el doctor Joan Oró. Més tard, hi tornà amb Duran i Lleida el juliol del 2003, com a Conseller en Cap, i hi visità l'Orfeó Català i es reuní amb el Club d'Empresaris Catalans. También se reunieron con el presidente Vicente Fox para hablar de economia.
Aún en la oposición, México no ha dejado de ser un objetivo en la política internacional de Convergència i Unió. En el 2006 Josep Antoni Duran i Lleida fue invitado personalmente a la toma de posesión del presidente Calderón, y en el 2007 el senador de CiU Carles Gasòliba, invitado al comité ejecutivo de la Internacional Liberal sobre inmigración en México. Igualment des de la sectorial d'immigració s'han creat grups i plataformes com Nou Catalans, i el seu grup Nou Catalans Mèxic, per apropar-se als problemes i interessos de les comunitats que viuen i conviuen a Catalunya
Desitgem, doncs, que el flamant president incrementi aquesta relació amb el pais d'acollida dels catalans que va ser Mèxic durant tants anys.

No hay comentarios: