miércoles, 24 de noviembre de 2010

L'Escola Octavio Paz reb la Medalla d'Honor de Barcelona

Aquest vespre en un solemne acte al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, el Consell Escolar de l'Escola Octavio Paz ha rebut la Medalla d'Honor de la ciutat de mans de l'alcalde Jordi Hereu. El motivo de tal distinción ha sido según el Ayuntamiento "pels més de quinze anys de dedicació al col·lectiu escolar del Districte de Sant Andreu amb una perspectiva pedagògica innovadora i centrada en els valors de la pau, la tolerància, la solidaritat i la responsabilitat social.
La medalla, a petició del Districte de Sant-Andreu és la culminació d'una tasca iniciada ara fa setze anys. A l'esdeveniment hi ha assistit la Cònsul de Mèxic a Barcelona Francisca Méndez. Según la Consul en declaraciones a MEXCAT es un doble éxito para la escuela y un doble honor para México. En primer lugar por el trabajo solidario de la escuela con Xalapa y México. Y en segundo lugar por llevar el nombre de Octavio Paz, uno de los poetas más importantes de la historia de México.
El programa de mà de l'Ajuntament que s'ha editat per a aquesta ocasió recull: "El Centre d'Educació Infantil i Primària Octavio Paz, situat al barri de Navas, va ser inaugurat el 15 de juny de 1994. És recent, doncs, la commemoració del seu quinzè aniversari, que va fer sota el lema de "Quinze anys obrint camins de pau i convivència". Membre del grup d'Escoles Associades de la UNESCO, i reconegut per la Generalitat com a centre experimental de règim especial, l'escola va tenir l'honor que el mateix Octavio Paz l'inaugurés, fet que va iniciar un projecte d'intercanvi entre Catalunya i Mèxic, de la qual forma part la concessió del premi literari que porta el nom del poeta mexicà.

Per seguir llegint cliqueu a Más Información

L'escola està agermanada amb la localitat mexicana de Xalapa, on anualment s'envien donacions per comprar material escolar que lliuren els seus mateixos alumnes quan van a fer tasques de cooperació.
L'Escola Octavio Paz ha construït un model educatiu basat en els valors de la pau, la tolerància, la solidaritat, la cooperació i l'intercanvi cultural, que s'han materialitzat en el programa "Una ecola amb els ulls oberts al món". Sota la direcció d'Anna Senna, puntal d'aquest projecte escolar ins a la seva jubilació aquest mateix any, l'Escola Octavio Paz ha promogut un ensenyament actiu, adreçat a fomentar el gust pel saber i la descoberta, el sentit de la responsabilitat individual i col·lectiva. El respecte per la diferència és un altre dels principis de l'escola, entestada a aconseguir que cada alumnes trobi un espai propi on desenvolupar la seva formació.
L'escola s'ha caracteritzat per la seva obertura a l'entorn immediat i al món educatiu en general. La dinàmica Associació de Mares i Pares d'Alumnes ha estat una eina fonamental de connexió amb els projectes del districte. L'escola ha participat en activitats del districte com el programa "Temps de barri", i col·labora amb la universitat oferint als futurs professors una experiència d'enriquiment i aprenentatge".

No hay comentarios: