jueves, 25 de noviembre de 2010

Juan Villoro a Vilafranca del Penedes

El mexicà Juan Villoro i el peruà Sergio Galarza, dues figures de la literatura llatinoamericana actual, visitaran la setmana que ve Vilafranca per tal de poder parlar sobre les seves novel·les amb els alumnes dels instituts Eugeni d'Ors i Milà i Fontanals. I és que Paseador de Perros, de Segi Galarza, i El libro salvaje i Los culpables, ambdues novel·les de Jaun Villoro, han estat aquest primer trimestre de curs lectures obligatòries de bona part dels alumnes d'ESO i batxillerat d'ambdós centres d'educació secundària.
El dia 1 de desembre Juan Villorro, de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 del matí, comentarà les seves novel·les amb els alumnes de 1r d'ESO del Milà i Fontanals a la sala d'actes de l'Escorxador. De les 11 del matí a 2/4 de 3 del migdia, ho farà amb els alumnes de l'Eugeni d'Ors a la sala d'actes de l'institut. Tot i que les xerrades estan destinades al públic escolar estan obertes tan a pares i a mares com al públic en general.
Segio Galarza va néixer el 1976 a Lima, on resideix actualment. Per la seva novel·la Paseador de Perros, va ser elegit l'any passat Nou Talent FNAC. Per la seva part Jaun Villoro va néixer a Mèxic el 1956. Ha estat professor visitant a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, columnista de El Periódico de Catalunya i ha obtingut nombrosos premis literaris entre els que destaquen el Premio Heralde, per la seva novel·la El testigo, o el Premi Internacional Manuel Vázquez Montalbán pel seu llibre de cròniques de futbol Dios es redondo.

No hay comentarios: