(Informa Europa Press) La seu de la Fundació Sophia de Palma acull, fins al pròxim dia 9 de desembre, una exposició sobre la cultura maia que ha estat creada pels voluntaris culturals del seu taller de Belles Arts, en què destaquen reproduccions de frescos, màscares funeràries i maquetes dels llocs arqueològics més coneguts del món maia com Mèxic, Guatemala, Hondures o El Salvador.
La mostra, que es podrà visitar de 18.00 a 22.00 hores al número 3 del carrer Jaime Ferrer, conté una reproducció a escala dels frescos d'una de les cambres de Bonampak, així com de diferents temples com el del Sol, de les Inscripcions, del complex dels Temples de la Cruz de Palenque, o del joc de pilota i l'escalinata jeroglífica de Copán. També es pot admirar una reproducció dels marcadors de joc de pilota i del disc solar de mosaics de turqueses de Chichén Itzá, una varietat de peces de fang de diverses divinitats maies o el bust del Rei Pakal, entre d'altres.
Segons el president de la Fundació, Francis J. Vilar, la mostra proposa un "acostament a la sorprenent civilització maia, la seva idiosincràsia, art, vida i filosofia". "Comença a descobrir-se amb profunditat tots els aspectes destacats que van portar als maies a arribar a tan impressionants èxits".
Els voluntaris del taller de Belles Arts de la Fundació Sophia han preparat, sota la direcció de la directora de l'Acadèmia d'Art Renaixement i comissària de la mostra, Mónica Gutiérrez, les reproduccions, màscares i maquetes dels principals centres cerimonials des de fa dos anys.
Durant l'elaboració de la mostra, els estudiants han aprofundit en el valor històric i simbòlic de les obres elegides, i s'ha despertat s'interès per conèixer en profunditat aquesta "fascinant civilització", ha explicat Gutiérrez. "L'art en els pobles antics estava proveït de significat simbòlic i pragmàtic", ha dit, i, a més, ha assenyalat que aprofundir en el seu art és "endinsar-se en la seva forma d'entendre la vida, el seu pensament i les seves aspiracions".
La Fundació Sophia és una entitat privada de caràcter docent, els principis fonamentals de la qual són difondre el pensament i l'art de les cultures tradicionals, així com actuar com mecenes a joves artistes i investigadors, i promoure el voluntariat, especialment a l'àmbit de la cultura.
No hay comentarios:
Publicar un comentario