miércoles, 28 de marzo de 2018

Un cactus mexicano invasor se cuela en Girona

Una choya que quiere echar raíces.
Noticia del Diari de Girona
El cactus originari de Mèxic que els Agents Rurals van eliminar d'una propietat privada de Maçanet se suma a la llarga llista d'espècies invasores exòtiques que afecten el territori gironí
Prové de Mèxic i és capaç de sobreviure i propagar-se en climes semisecs i temperats, però de moment i tot i haver-ho intentat en dues ocasions, no ha aconseguit arrelar a la comarca selvatana. El cactus invasor Cylindropuntia imbricata va escollir Maçanet per establir-s'hi, però fa uns dies els Agents Rurals van impedir que hi arrelés i es convertís en una plaga de grans dimensions. Concretament, els rurals van arrencar i cremar aquesta planta que ja ocupava 20 metres quadrats de superfície d'una propietat privada i que ja havia assolit un metre d'alçada. «Dins el pla de detecció de zones amb fauna i flora invasora es va detectar aquest cas a Maçanet i de seguida es va procedir a netejar la parcel·la», va explicar ahir el cap dels agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, qui va precisar que, fins ara, Maçanet és l´única localitat gironina on s'ha detectat la presència d´aquest tipus de cactus.
No era, però, la primera vegada que aquesta planta intentava conquerir aquesta mateixa parcel·la. «Fa vuit anys, el propietari ja la va identificar i arrencar», va relatar De Dalmases, qui va subratllar que probablement va arribar a aquest espai a través d´un abocament il·legal de deixalles. Aquest cactus és carnós, no té fulles i és fàcilment identificable per les seves flors de color rosa fort. Tot i que és originari de Mèxic –on és coneix com choya– també és molt comú al sud-oest dels Estats Units d'Amèrica i pot arribar a mesurar 5 metres d´alçada.

No hay comentarios: