martes, 20 de febrero de 2018

Convocatòria de les Brigades de Solidaritat. Aquest any, Oaxaca

Información que ofrecen las Brigades de Solidaritat 
El procés d’inscripció per a les Brigades de Solidaritat 2018, que organitza conjuntament l’Associació Catalana per la Pau-ACP i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO ja està disponible i estarà obert fins el 30 d’abril. Durant els pròxims mesos es realitzaran xerrades informatives per a totes aquelles persones interessades en conèixer de primera mà la realitat que es viu als diferents països. 
Xerrades informatives – Via Laietana, 16, 08003 Barcelona (Edifici de CCOO). Metro Jaume I. 
Dijous 1 de febrer a les 19h 
Dimarts 20, de febrer a les 19h 
Dimecres, 14 de març a les 19h 
Divendres, 6 d abril a les 19h 
Dimarts, 24 d’abril a les 19h 
També ens podràs trobar a: 
 A Manresa, el dijous 8 de febrer a les 19,30h. Casa Flors Sirera (Carrer Saleses, 10) 
A Lleida, el dimarts 27 de feber a les 19h. Universitat de Lleida 
L’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles acolliran la nova Brigada a Oaxaca, per conèixer de primera mà el seu treball en defensa del territori, l’educació pública gratuita i els drets humans. La Brigada coneixerà diferents comunitats, entre altres coneixerà la història de lluita i resistencia de les comunitats indígenes mixtecas que han sigut agredides per grups paramilitars.
Com cada estiu, es formaran brigades que viatjaran a Palestina i a Colòmbia en un moment en el que aquests dos països requereixen de forma més urgent de la solidaritat internacional. El grup de Colòmbia es reunirà amb les principals organitzacions sindicals i de Drets Humans i visitarà diferents comunitats de base camperola, les més afectades durant el conflicte i l’aplicació dels acords de L’Havana. De la mà de Palestinian Farmers Union-PFU, les Brigades de Palestina (una al juliol i l’altre a l’agost) coneixeran la feina de les cooperatives agrícoles de Salfeet, Jericho, Ramallah i Tulkarem, imprescindibles per la resistència davant l’ocupació israeliana. A més, aquest any es crearà una Brigada que viatjarà a la R.D. Congo per conèixer i reportar la situació de vulnerabilitat en la que hi viu la majoria de la població i especialment les dones. Etoile du Sud, l’Observatori de Drets Humans dels Pobles i l’Assemblea dels Pobles, les contraparts de l’ACP a R.D. Congo i Oaxaca

No hay comentarios: