lunes, 10 de julio de 2017

La Mostra Internacional de Dansa Popular omple Cerdanyola de color mexicà

Tot i que la Mostra Internacional de Dansa Popular va començar dimarts, els plats forts es guarden pel cap de setmana. De moment, la valoració que els organitzadors en fan és molt positiva. “A tots els actes està venint molta gent, els grups estan donant la talla i fan espectacles molt bons”, explica Laura Bros, membre de l’Esbart de Sant Marçal.

Dimarts 4 van presentar-se a l’Ateneu els grups de Mèxic, Senegal i Múrcia que enguany participen en la Mostra de Dansa. La benvinguda va estar acompanyada d’un tastet de les respectives músiques i danses populars. Els grups convidats sumen una vuitantena de persones, xifra a qui cal afegir els 20 membres de l’Esbart de Sant Marçal.

L’endemà la Mostra de Dansa es va repartir pels barris: el grup del Senegal va actuar a Canaletes i el de Mèxic a la plaça de Jaume Grau i Altayó. Dijous les activitats es van traslladar a la plaça Abat Oliba, on una multitud va contemplar les diferents danses populars.

Divendres, en canvi, la Mostra de Dansa es va moure al Pati del Museu d'Art de Cerdanyola, on els quatre grups de dansa van estar acompanyats de la Coral Vallès de Ripollet. El concert es va tancar amb l’actuació del grup mexicà, que va posar-se el públic a la butxaca amb el tradicional ‘Cielito lindo’ de Pedro Infante.

La nit de dissabte el parc del Turonet va acollir la ballada central de la Mostra, que va superar el bon nombre d’espectadors que ja hi havia hagut entre setmana tot i començar amb un lleuger retard per un problema amb la instal·lació elèctrica. L'Esbart de Sant Marçal va recuperar el ‘Recull de les gitanes’, un ball que feia molts anys que no feien a la Mostra i la gent demanava que tornés.

L'última activitat es va celebrar diumenge a la tarda. La Mostra de Dansa es va acomiadar amb una exhibició de danses catalanes a la plaça Abat Oliba on hi van participar l'Esbart Català de Dansaires, Esbart Arrels de Lleida secció infantil i el Cos de Dansa de l'Esbart Sant Marçal. (elmon.cat)


No hay comentarios: