Lluís Chamorro no volia treballar en un mitja de comunicació tradicional, on prima més l’interès econòmic que el social, i ara desenvolupa la seva tasca de periodista en l’ONG ‘Vientos Culturales’ de Mèxic.
Lluís Chamorro és un periodista, de 28 anys i de Figueres, que practica la seva professió lluny de casa seva per quelcom més que informar. Ho fa per ajudar als nens i nenes més desvalguts de Tuxtla Gutiérrez, la capital de l’estat de Chiapas, Mèxic. Chamorro és un professional crític amb la seva professió, el periodisme, de tal manera que no li feia molta il·lusió, després de passar pràcticament una dècada de la seva vida estudiant, acabar com moltíssims altres periodistes, és a dir, “treballar en un mitjà de comunicació en el que em diguessin, que és el què havia d’escriure, de què manera havia de tractar la informació o sobre com havia d’explicar les notícies en un mitja com a la TV, per exemple”.
Una visió crítica cap al periodisme que el va fer prendre una decisió: muntar amb uns companys una TV on line, de nom relTV, que més tard van voler convertir en la productora rel.cat.
La idea era que tots dos projectes, televisió i productora, havien d’estar al servei de la societat civil, de les associacions i dels moviments socials, per tal de tractar els diferents temes que poguessin sorgir des de una perspectiva crítica. Va ser un temps en el que en Lluís va poder realitzar treballs audiovisuals “que realment em van omplir”, com el documental dels 25 anys de l’Embarraca’t de Figueres, el qual “va ser un treball realment crític”.
Però, Chamorro i els seus companys van cometre un error, i greu. Van fer els seus documentals buscant el resultat immediat, buscant tenir una bona repercussió pensant que aquesta portaria després els diners necessaris per poder menjar.
Sort va tenir en Lluís de compaginar la seva devoció amb una feina als Cinemes CAT de Figueres, perquè els diners que havia de portar la TV on line i la productora no van arribar mai. Més informació aquí.
No hay comentarios:
Publicar un comentario