domingo, 26 de junio de 2016

La UNAM y la UB impulsan la Unión Iberoamericana

La Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Barcelona, ​​la de Buenos Aires, la de Sao Paulo i la Nacional Autònoma de Mèxic UNAM van constituir el passat dia 23 la Unió Iberoamericana d’Universitats amb la signatura d’un conveni a la capital catalana. El seu objectiu és projectar aquests centres amb una veu conjunta i coordinada, promovent activitats acadèmiques, impulsant la internacionalització i desenvolupant documents i publicacions sobre temes de rellevància estratègica per a les universitats iberoamericanes.



El conveni preveu la acollida mútua d’alumnat en tots els nivells, becaris d’investigació, projectes col·laboratius en investigació, programes de docència conjunta, intercanvi de professors i científics i la participació en programes governamentals internacionals. El divendres, al Pavelló de Govern de la Universitat Complutense, es va signar una addenda que recollirà la col·laboració entre la Unió Iberoamericana d’Universitats i el Banc Santander que finançarà les activitats de promoció de la investigació i el foment d’intercanvis de professors, investigadors i alumnes previst en el conveni de creació de l’organisme.


Posteriorment es van traslladar al Palau de la Zarzuela per presentar al rei Felip VI aquesta aliança que agrupa cinc universitats d’Espanya i Iberoamèrica amb un total de 900.000 alumnes i més de 85.000 professors. la Unió Iberoamericana d’Universitats està oberta a la incorporació de nous membres, però fixa el nombre màxim d’integrants en deu. Els requisits són ser proposats per almenys dues universitats i ser acceptats per unanimitat. Per al desenvolupament i supervisió del Conveni es constituirà una comissió que estarà formada per un representant de cada universitat. Fotos: Consulmex.




No hay comentarios: