viernes, 28 de marzo de 2014

El Premio L'H Confidencial, con gusto mexicano

Este sábado tiene lugar la entrega del VIII Premio L'H Confidencial, sobre novela negra, que se llevó Nacho Cabana con el relato "La chica que llevaba una pistola en el tanga", y que tiene lugar entre Madrid y México. Por ello mismo, la entrega del premio y fiesta tendrá cierto toque mexicano. 
El premi està dotat amb 12.000 euros i suposa la publicació de l’obra dintre de la col•lecció Criminal de Roca Editorial. L’acte públic d’aquest dissabte consisteix en un espectacle de dansa i rap. La dansa representarà a les escenes de la novel•la que passen a Madrid i les del rap tenen com a motiu Mèxic D.F. Madrid i Mèxic són els dos escenaris on es desenvolupa la trama. El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que “tota la prèvia a l’entrega del premi està pensada al mil•límetre. Tot té una raó de ser. Des del rap i la dansa, al còctel final. Tindrem dos còctels de tequila, en homenatge a Mèxic”. Canal ha explicat el tipus de còctel que se serviran. “el Flor Negra i el British Chile. Un és fort pel toc de chile i l’altra aromàtic perquè porta vainilla. 
L’ambientació, les begudes i l’espectacle tenen una intensa relació amb la novel•la i els seus ambients”. El director de la Biblioteca la Bòbila ha afirmat que” l’entrega de premis sempre és igual i sempre diferent. El balanç que faig és molt positiu ja que el premi està plenament consolidat amb molt de prestigi. La novel•la guanyadora d’enguany representa el que és el premi, un pont entre Espanya i Llatinoamèrica”. L’obra guanyadora d’aquesta edició del Premi L’H Confidencial ha estat seleccionada entre 82 originals que s’hi han presentat. La procedència és molt variada amb obres que han arribat d’arreu de l’estat i també d’Hispanoamèrica. Nacho Cabana L’autor guanyador del premi L’H Confidencial, Nacho Cabana, és natural de Madrid i viu a Barcelona. És guionista i ha participat en sèries televisives com Compañeros, Cuenta Atrás o Médico de Familia. És membre de l’Acadèmia Espanyola de Cinema i jurat dels International Emmy Awards.

No hay comentarios: