Dilluns vinent, la Plataforma Per La Llengua commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna en un acte al Parlament de Catalunya per promoure el català com a eina de cohesió.
Hi participaran sis entitats de la Xarxa Associativa de la Immigració, entre elles MEXCAT,i es visualitzarà un vídeo protagonitzat per nens i joves que llegiran els 10 punts del manifest "El català, llengua comuna" amb les seves diverses llengües maternes.
Aquest divendres se celebrava el Dia Internacional de la Llengua Materna amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. A Catalunya, s'hi parlen actualment més de 270 llengües, tot un patrimoni que tenim l'obligació no solament de preservar, sinó d'impulsar. És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua commemorarà aquesta efemèride dilluns vinent, 24 de febrer, amb un acte al Parlament de Catalunya que servirà també per celebrar els 10 anys de la creació de la Xarxa Associativa de la Immigració.
L'acte, que serà conduït pel periodista i membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, Carles Solà, tindrà tres moments que representaran el passat, el present i el futur de la xarxa d'entitats de nouvinguts que dinamitza la Plataforma per la Llengua. Hi participaran, mitjançant la seva intervenció, sis entitats de la xarxa i es visualitzarà un vídeo protagonitzat per nens i joves que llegiran els 10 punts del manifest "El català, llengua comuna" amb les seves diverses llengües maternes.
Aquest any, coincidint amb el 20è aniversari de l'ONG del català, la Xarxa Associativa de la Immigració celebra també els seus 10 anys de vida. Així doncs, s'aprofitarà l'acte de commemoració per celebrar també els 10 anys de feina conjunta i relacions interculturals entre la Plataforma per la Llengua i les més de vint entitats de persones immigrades que conformen aquesta xarxa d'entitats de nouvinguts.
Durant aquests 10 anys, aquest grup d'entitats ha promogut nombroses iniciatives per fer del català la llengua comuna i de cohesió a casa nostra: des de l'elaboració del mateix manifest "El català, llengua comuna" fins a l'edició de guies i eines adreçades a diferents col·lectius de nouvinguts. Però l'acte amb més visibilitat que cada any organitza aquest col·lectiu és l'acte "El català, llengua comuna", que se celebra per Sant Jordi i que visibilitza aquest objectiu amb accions molt massives i amb molta repercussió, com el Lip dub per la llengua o el Post-it art per la llengua.
El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser proclamat per la Conferència General de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) el novembre de 1999 i se celebra oficialment el 21 de febrer de cada any. Amb l'objectiu de promoure totes les llengües del món, aquest dia ofereix l'oportunitat de promoure la diversitat lingüística i el plurilingüisme.
No hay comentarios:
Publicar un comentario